albir, albir taxi, spanje, spain, espana, taxi, luchthavenvervoer, airport transfer, airport service, servicio aeropuerto, transfert aéroport, navette aéroport, flughafentransfer, flughafen service

Ontdek Albir – Alfaz del Pi

Tussen Altea en Benidorm vindt u het vestingstadje L’Alfàz del Pi, dat 4 kilometer vanaf de kust is gelegen vanwege de vele aanvallen door piraten. Het gedeelte aan zee heet Albir. De naam Alfàz komt van het Moorse Alfaz wat vruchtbaar land betekent.

Albir heeft een typisch mediterraan klimaat met lange hete zomers en milde winters. Gemiddeld is het er in de lente en herfst rond de 20 graden met in zomer pieken tot boven de 30°C. Daarbovenop heeft het zijn eigen ‘Walk of Fame’. De wandelboulevard, met tegels met de namen van Spaanse acteurs, wordt daarom ook wel ‘El Paseo de las Estrellas’ genoemd.

Albir is beroemd om zijn prachtige zandstrand, het Playa de Racó de l’Albir, het heeft vele malen de Europese Blue Ribbon Award ontvangen. Wandelingen met prachtige zichten over zee, de baai  en de bergen van de Serra Gelada en in de verte de klassiekers zoals Bernia, Puig Campana, Monte Ponoix, … De weg naar El Faro, de vuurtoren van Albir in het natuurpark Sierra de Helada, is een erg mooie en goed begaanbare wandelroute die geschikt is voor wandelaars van alle leeftijden.

Wenst u lekker te gaan uiteten, dan kunt u genieten van de smaken van de zee, samen met de prachtige rijst- en noedelgerechten, traditioneel voor deze regio. Er zijn ook internationale restaurants voor elk wat wils. En het gezellige Benidorm ligt op maar 10 minuten rijden vanaf deze gezellige plaats. De moeite toch! Dus als u op zoek bent naar een gezellige bestemming voor een vakantie of om te overwinteren dan is dit uw ideale locatie. Na een wandeling over de eindeloze prachtige marmeren boulevard die naar het welbekende Altea loopt wilt u nooit meer terug! De infrastructuur is ruim opgezet. De straten zijn royaal beplant met palmbomen en andere soorten bomen.

Is uw vakantie reeds gepland naar deze prachtige bestemming en bent u nog op zoek naar een betrouwbare en officiële taxidienst om uw luchthavenvervoer te verzorgen? Contacteer dan Taxi Alicante zo snel mogelijk voor uw vrijblijvende offerte of boek uw luchthaventransfer nu in!