blauwe vlaggen stranden costa blanca

De stranden met blauwe vlag

Deze week is de jaarlijkse toekenning van de blauwe vlag aangekondigd net voor de zomervakantie – die officieel begint wanneer de scholen rond de tweede of derde week van juni uit elkaar gaan – en met 589 van deze prestigieuze kwaliteitskeurmerken blijft Spanje de kustlijnen van de planeet aarde. Spanje is al 33 jaar op rij wereldwijd ongeslagen in zijn aantal stranden met blauwe vlag, en 2020 is daarop geen uitzondering, ook al was de lat veel hoger gelegd vanwege de criteria, waaronder ‘Coronavirus-veilige’ maatregelen.

In hele cijfers heeft de Comunidad Valenciana meer blauwe vlaggen dan waar dan ook in Spanje, dat meer dan waar ook ter wereld op 148 staat, gevolgd door Andalusië op 120 – wat logisch is, aangezien deze twee regio’s de langste kustlijnen hebben. De Balearen verloren de meeste vlaggen, waarbij Menorca van vier en Ibiza van twee werden ontdaan, en drie jachthavens die van hen verloren, wat een netto verlies van negen opleverde – maar het heeft nog steeds 54 stranden en havens met blauwe vlag, met 39 op het grootste eiland van Mallorca, 10 op Ibiza en vijf op Menorca.
Hoewel 80 stranden, jachthavens en cruisehavens de vlaggen van vorig jaar verloren, kregen er nog 23 nieuwe, waardoor er een netto stijging van 19 op 669 van vorig jaar kwam, wat een totaal van 688 oplevert, waarvan 589 voor stranden.

Lokale vlaggen:
In onze provincie Alicante is de lijst met stranden en havens met blauwe vlag talrijk, waaronder het strand op het eiland Tabarca.Ze zijn te vinden in de stad Alicante zelf (Postiguet, L’Albufereta, Saladar-Urbanova en San Juan). In Altea: Cap Blanc, La Roda, L’Espigó. Benidorm: Levante, Poniente en Mal Pas. Benissa: Fustera. Calpe: Cantal Roig, La Fossa, Arenal-Bol. Elche: Arenals del Sol-Sur, Carabassí, L’Altet, La Marina, Les Pesqueres-El Rebollo. Finestrat: La Cala. Guardamar del Segura: Centrum, El Moncaio, La Roqueta. L’Alfàs del Pi: Racó de l’Albir. Pilar de la Horadada: Conde, Higuericas, Jesuitas, Mil Palmeras, Puerto, Rocamar. Santa Pola: Calas del Este, Calas Santiago Bernabéu, Levante, Tamarit, Varador. Teulada-Moraira: El Portet, L’Ampolla, Les Plagetes. Jávea: Arenal, Granadella, La Grava. Dénia: Les Bovetes, Les Deveses, Las Marinas, Marineta Cassiana, Els Molins, Punta del Raset. El Campello: Carrer de la Mar Mutxavista. Benitatxell: Cala del Moraig. Villajoyosa: Bol Nou, Ciutat-Centre, La Caleta, Paradís, Varadero: Torrevieja: Cabo Cervera, Cala de las Piteras, Los Locos, El Cura, Los Náufragos, Torrelamata-Sur. Orihuela: Aguamarina, Barranco Rubio, Cabo Roig-La Caleta, Cala Capitán, Cala Cerrada, Cala Estaca, Cala Mosca, Campoamor, La Zenia-Cala Bosque, Mil Palmeras, Punta Prima.

Dus aarzel niet en kom langs voor je vakantie of citytrip naar de Costa Blanca. Wij van Taxi Alicante verzorgen dan met véél plezier uw privaat luchthavenvervoer via de luchthaven van Alicante of Valencia. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een gratis prijsofferte.