Torrevieja, Orihuela, Punta Prima

Ontdek Torrevieja

Torrevieja biedt vakantiegangers veel animatie: van genieten van de schoonheid van de stranden en natuurparken tot het rondkijken in het indrukwekkende winkelcentrum of afkoelen in het waterpark Aquopolis.

Verken een buitengewoon landschap in Las Salinas de Torrevieja

Het opvallende roze water en het omliggende platteland bieden Torrevieja een uniek ecosysteem en microklimaat, en tot op de dag van vandaag wordt het zout uit het roze meer gebruikt voor de zoutindustrie van de stad.

Zwemmen in het meer is niet toegestaan, maar u kunt het natuurpark te voet verkennen en dicht genoeg bij het water komen om de unieke kleuren te bewonderen. Met zoveel prachtige landschappen is Las Salinas de Torrevieja één van de beste plekken om de kleurrijke Spaanse zonsondergang te bekijken.

Leun achterover en ontspan tijdens een boottocht bij zonsondergang

Geniet van de bezienswaardigheden van de prachtige kustlijn van Torrevieja tijdens een boottocht bij zonsondergang. Ervaar de ongelooflijke reeks kleuren van de zonsondergang terwijl de boot over het glinsterende water van de Middellandse Zee vaart.

Geniet van een picknick in het pittoreske Parque de las Naciones

Parque de Las Naciones, in de buurt van winkelcentrum Habaneras, is een van de populairste parken van Torrevieja. Het omringt een prachtig kunstmatig meer, dat nog indrukwekkender is gemaakt door waterfonteinen en mediterrane tuinen. Het meer en de tuinen herbergen veel vogels en andere dieren in het wild, waaronder schildpadden.

Aan de andere kant van het park vind je een kinderspeeltuin. Er zijn ook tal van banken en groene zones waar u kunt zitten, genieten van de zon en de wereld aan u voorbij kunt zien gaan.

Koel af in waterpark Aquopolis Torrevieja

Ontsnap aan de zomerse hitte in Aquopolis Torrevieja, een groot waterpark met glijbanen en een golfslagbad om van te genieten. Het waterpark is elk jaar geopend van juni tot september en biedt genoeg dingen om te doen voor het hele gezin, of je nu op zoek bent naar spanning, ontspanning of beide!

Geniet van het winkelcentrum Habaneras in Torrevieja

Met meer dan 60 winkels, cafés en restaurants is Habaneras Shopping Center misschien wel de populairste winkelbestemming van de stad. De moderne look in de open lucht biedt bezoekers een ontspannen winkelervaring om rond te snuffelen in de vele winkels en eetgelegenheden.

Doe een koopje op de markt van Torrevieja

Shoppers komen massaal naar de vrijdagmarkt van Torrevieja, een van de grootste markten aan de Costa Blanca. Hier vindt u een aanbod aan verse seizoensproducten uit de hele regio, waaronder heerlijk fruit, groenten, noten, olijven, specerijen en verse kruiden – allemaal voor zeer concurrerende prijzen.

Je vindt er ook een enorme selectie kleding, accessoires, speelgoed, woonaccessoires, elektronica, planten, tuinmeubilair en nog veel meer! De markt heeft grote parkeerplaatsen op het terrein en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of via het busnetwerk van de stad.

Wandel langs het strand van Torrevieja en geniet van de avondambachtsmarkt

Het strand in het stadscentrum van Torrevieja is het hele jaar door populair, maar komt pas echt tot leven tijdens de zomer. De met palmbomen omzoomde pleinen langs de Paseo de la Libertad en de nabijgelegen ambachtsmarkt zorgen voor een geweldige avond uit.

Ga naar de bruisende boulevard aan de Paseo Marítimo voor populaire bars en restaurants die het hele jaar door wereldse gerechten serveren. In de buurt is het sprankelende water van Playa del Cura populair bij zwemmers, en het strand heeft een gastvrije, gezinsvriendelijke sfeer.

Geniet van een spectaculair uitzicht op zee vanaf de golfbreker van Torrevieja

Je vindt de golfbreker waar Paseo Marítimo en Paseo de la Libertad samenkomen in het stadscentrum van Torrevieja. Na een wandeling over de houten promenade, ontdekt u een wandeling langs de havenmuur die zich uitstrekt over een kilometer de zee in met een adembenemend uitzicht op Torrevieja, Orihuela Costa en daarbuiten.

Duinen bij La Mata

Als u op zoek bent naar de typische mediterrane strandervaring, hoeft u niet verder te zoeken dan Playa de la Mata, Torrevieja. Gelegen op het noordelijke puntje van Torrevieja, is dit prachtige stuk van de Middellandse Zee omzoomd met wit zand met daarachter duinen en pijnbomen. Wandel over de houten promenades om te genieten van een prachtig uitzicht op zee, en misschien zie je zelfs Isla de Tabarca, een klein eiland op slechts een paar kilometer van de Middellandse Zeekust.

Het nabijgelegen natuurpark Molino del Agua is perfect voor een rustige wandeling, met zijn pittoreske fonteinen en zwembaden die een aangename achtergrond vormen. Er is voldoende zitgelegenheid, schaduw en enkele uitkijkpunten tussen de pijnbomen. Het Queen Mississippi Restaurant, gelegen in het park, is het hele jaar door geopend en beschikt over een fantastische lounge en een ontspanningsruimte in de buitenlucht met een prachtig uitzicht op het park en de zee.

Ontdek de witte oevers van het nabijgelegen Punta Prima

Volg de kust een paar kilometer ten zuiden van Torrevieja en je komt het prachtige strand van Punta Prima tegen. Het beschutte zand is ideaal om te zonnebaden, en de wateren zijn populair bij zwemmers gedurende de zomer en tot in de herfst.

Komt u binnenkort naar Costa Blanca Zuid? Naar Torrevieja, Orihuela, Punta Prima? Contacteer Taxi Alicante voor uw privaat luchthavenvervoer via de luchthaven Alicante.