salinas van torrevieja

Salinas van Torrevieja

Er zijn twee grote zoutmeren rond Torrevieja, deze worden op twee wijze benoemd, namelijk de “Salinas de Torrevieja y de La Mata”, maar ook de “Lagunas de Torrevieja y de La Mata”, beide namen worden door elkaar gebruikt.

De Salinas van Torrevieja en La Mata zijn een natuurpark en zijn gelegen in de comarca Vega Baja del Segura in het zuiden van de provincie Alicante binnen de autonome regio Valencia aan de Spaanse oostkust ten noorden van de Spaanse havenstad Torrevieja.

Het zoutmeer heeft ook een medicinale werking, veel mensen met luchtweg klachten, reuma of huidproblemen hebben baat bij een kuur van diverse dagen achter elkaar in het Salinas van Torrevieja. Sommigen nemen zelfs eerst een modderbad andere gaan alleen in het zoute water “floaten”. Door het hoge zoutgehalte drijft u op het water,
het water voelt behalve heel zout ook vettig aan. De 2 zoutmeren van Torrevieja zijn de grootste van Europa. Eén meer is roze en het andere meer is groen van kleur.

De zoutmeren zijn de natuurlijke spa van Spanje! Deze zijn gratis te bezoeken en je kunt er lekker ontspannen. Echt zwemmen is er moeilijk, je kunt alleen drijven. Zorg ervoor dat je waterschoenen draagt, de zoutkristallen op de bodem zijn erg scherp. Helaas zijn er nog geen wc’s of douches te vinden.

Related Posts