oktober fest calpe 2018

Oktoberfest Calpe 2018

Het Oktoberfest in Calpe wordt gehouden van 24 oktober tot 4 november 2018 in de grote tent en biedt dit jaar live muziek met “Steinsberger Musikanten”. Zoals gebruikelijk wordt in deze 10-daagse typisch Beierse gerechten aangeboden zoals knokkels, worsten, radijzen, … en zal het typisch Duitse bier niet ontbreken.

De “Fiesta de la Cerveza” van Calp (Oktoberfest Calp) is een van de meest populaire feesten aan de Costa Blanca en het bekendste Oktoberfest in Spanje. Het wordt reeds sinds 1987 in Calpe gehouden. Een Oktoberfest aan de rand van de stranden van de Costa Blanca en waarvan de uitvoering wordt verzorgd door de Club Carnaval Calpe, die begon met dit festival om op een originele manier geld in te zamelen voor het carnaval in februari. Echter, het Oktoberfest groeide vrij snel uit tot een ongelooflijk succes, dat nu ondertussen een vaste waarde in Calpe geworden is.

Meer dan tienduizend mensen verzamelen elk jaar opnieuw in Calpe om de beste Duitse voedingsmiddelen, altijd vergezeld van een goed glas bier te proeven. Tijdens de elf dagen van het festival, zijn er in de straten van Calpe prachtige festivals, live muziek, folk optredens, wedstrijden. Natuurlijk ontbreekt het proeven van typisch Duitse producten waaronder Frankfurter worst en uiteraard het bier niet.