Corvera Airport - Murcia Airport

Corvera Luchthaven – Murcia

De nieuwste reisbestemming van Spanje, de Región de Murcia International Airport, ligt op schema om op 15 januari 2019 haar deuren te openen voor commercieel vliegverkeer.

Corvera wordt een internationale luchthaven en zal als zodanig groter zijn en meer faciliteiten en services bieden dan de nabijgelegen luchthaven Murcia San Javier. De luchthaven San Javier zal sluiten en terugkeren naar militair gebruik en de luchthaven Corvera zal de luchthaven van San Javier als de belangrijkste luchthaven voor de regio Murcia vervangen. De nieuwe luchthaven zal daarom de Aeropuerto Internacional Region de Murcia worden genoemd, of de internationale luchthaven Murcia.

Vanaf december 2018 zijn er een aantal vliegroutes en luchtvaartmaatschappijen die al plannen hebben aangekondigd om in en uit Corvera te vliegen. Aangezien het vliegveld de luchthaven van San Javier zal vervangen en ook door AENA wordt gerund, wordt grotendeels verwacht dat het de meeste, zo niet alle, bestaande routes in San Javier bestrijkt, maar met de extra ruimte om nog veel meer routes te verwerken. In de tweede helft van 2019 neemt het aantal vluchten en bestemmingen verder toe.

Vanaf januari 2019

• EasyJet – Londen Gatwick, Southend, Bristol
• Ryanair – Londen Stansted, Londen Luton, Manchester, East Midlands, Birmingham, Leeds Bradford, Dublin

Vanaf maart / april 2019

• Jet2 – Leeds Bradford (maart), Manchester (april)

Vanaf april 2019

• Ryanair – Glasgow Prestwick, Bournemouth
• Norwegian Air – Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim
• Tui – Antwerpen, Charleroi

Vanaf mei 2019

• Volotea – Asturië

Tot op heden zijn er vier concessies overeengekomen voor eten en drinken, waaronder een Costa Coffee-café, een Subway-broodjeszaak, een Semba-restaurant en een WHSmith-outlet met een selectie van boeken, tijdschriften en lichte snacks. De nieuwe luchthaven biedt een echt alternatief voor de luchthaven Alicante-Elche International, met name voor reisbestemmingen in Spanje ten zuiden van de stad Torrevieja. De nieuwe luchthaven van Murcia ligt 47,6 km van La Zenia, bijna op gelijke afstand van Alicante-Elche op 49 km afstand.

Taxi Alicante biedt ook uw luchthaventransfers van en naar de luchthaven Corvera in Murcia. Neem contact met ons op voor uw gratis offerte of boek online via onze website.