jalon-xalo-costa-blanca-spanje

Ontdek de Jalon Vallei

Ongeveer een 30 minuten landinwaarts rijden van Denia en Javea vindt u de Jalon Vallei, ook bekend als de Vall de Pop. De vallei van Jalon bestaat uit een prachtig gebied, bezaaid met kleine stadjes zoals Jalon, Parcent, Alcalali en Liber.

Het ligt in de ‘comacra’ van Marina Alta in de regio Valencia. De stad is verspreid over een oppervlakte van 34,59 vierkante km. Het ligt op een hoogte van 189 meter boven de zeespiegel. De stad ligt in een ruig gebied in de prachtige Pop Valley. Jalon is in feite de hoofdstad van de Jalon Vallei die ook bekend staat als de Vall de Pop of Pop Valley. De stad ligt te midden van de Sierra de la Solana en de Sierra de Bèrnia, op de grens van de Marina Baixa.

Veel van de steden in de Jalon Vallei zijn bevolkt door buitenlandse inwoners die niet aan de kust willen wonen. Velen van hen geven de voorkeur aan de rustige omgeving van de vallei. De Jalon Vallei staat bekend als een van de mooiste gebieden in Spanje. In januari en februari wordt het grootste deel van de vallei verlicht door de amandelbloesem die een deken van kleur vormt. De vallei staat bekend om zijn wijn en de lokale bodega’s die uitstekende Moscatel-wijn produceren.

Jalon (Xalo in het Valenciaans)

In het hart van de Jalonvallei ligt de stad Jalon, de hoofdstad van de vallei. Tijdens een Arabische periode van 500 jaar, had Jalon twee kastelen en de huizen waren allemaal van Moorse ontwerp. Veel hiervan blijft vandaag in Jalon en typische Moorse huizen zijn te vinden in de smalle straatjes. De christelijke kerk (Santa Maria) in Jalon heeft een aanzienlijke omvang en een neo-klassieke stijl. De blauwe koepel domineert de skyline. De dinsdagmarkt wordt hier op het plein gehouden, rond de fontein.

De Jalon rivier loopt door het hart van Jalon en wordt doorkruist door twee stadsbruggen. Het toeristenbureau bevindt zich langs de rivier terwijl je Jalon binnenrijdt.

Een taxi naar Jalon? Wat is er te doen?

Een bezoek aan Jalon zou niet compleet zijn zonder souvenirs en geschenkjes om mee naar huis te nemen! Hier kan u met volle teugen een dagje winkelen of leuk kuieren langs een lokale markt. Wandelen is erg populair langs de vallei en je kunt van dorp naar dorp lopen, zoals Parcent, Jalon, Benichembla, Murla en vele andere dorpen langs de weg.

Ook fietsen is erg populair in deze regio van Spanje, omdat het weer het grootste deel van het jaar perfect is. De Vallei-fietsroute gaat helemaal naar Calpe en de andere kant naar Denia. Een echte spectaculaire rit. Daarnaast zijn er drie golfbanen in de buurt van Jalon. Deze zijn in Javea, Calpe/Benissa en La Sella.

Dus bent u van plan om binnenkort naar deze regio een reis of uitstap te plannen? En zoekt u nog een taxi naar Jalon? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Taxi Alicante voor uw privaat luchthavenvervoer!