moraira, teulada, swiss hotel moraira, taxi, luchthavenvervoer, airport transfer, airport service, servicio aeropuerto, transfert aéroport, navette aéroport, flughafentransfer, flughafen service

De badplaats Moraira

Moraira is een oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats. Moraira behoort tot de gemeente Teulada, onderdeel van de comarca Marina Alta.

Moraira, gelegen tussen en aan de prachtige kustweg tussen Calpe en Denia, heeft enkele zandstranden. De Playa L´Ampolla van ca. 1,5 km waarop je voortdurend de rots van Calpe, El Peñón de Ifach, in het oog kan houden. En het kleine rustieke Platja del Portet, verstopt tegen de bergwand Cap d’Or aan de noordkant van het stadje. In het zuiden ligt het relatief rustige Platja Platgetes, waar de nabij gelegen rotsen een favoriete plek zijn om te snorkelen en het markante beeld Hombre mirando al mar van Toni Marí Sart.

Voor een klein dorp als Moraira worden er regelmatig feesten georganiseerd en vinden er vaak evenementen plaats. Enkele nationale feestdagen worden wat groter gevierd, zoals Driekoningen op 5 januari met de aankomst van de drie Wijzen en Corpus Christi op 7 juni met processies. Leuk om te onthouden, is het Carnaval in Moraira met optochten en de traditie om sardientjes te begraven.

FESTA DEL MOSCATELL

Jaarlijks vindt in het eerste of het tweede weekend van september het gastronomische festival Festa del Moscatell plaats, met een gastronomische markt waar je wat kan eten en drinken. Je kunt ook deelnemen aan een wijnproeverij.

DOLIA

Ook Dolio vindt elk jaar in het eerste of tweede weekend van september plaats. Tijdens dit festival wordt de oogst van de druif gevierd. Er worden kookdemonstraties gegeven, er wordt wat geproefd en er is muziek.

Net buiten Moraira is het Hotel Swiss Moraira gelegen. Het elegante en rustieke hotel ligt in de natuur. Hier kun je overdag een duik nemen in het zwembad. Dit hotel is perfect wanneer je er een romantisch en luxe weekend van wilt maken. Er zijn verschillende arrangementen te boeken zie http://www.swisshotelmoraira.com.

Bent u op zoek naar luchthavenvervoer naar Moraira? Contacteer dan Taxi Alicante voor uw vrijblijvende prijsofferte op maat!