Altea – Costa Blanca

Altea is een kustplaats in de provincie Alicante, dichtbij Calpe en l’Alfàs del Pi. De naam kan afkomstig zijn van de Griekse Althaea, wat ‘Ik genees’ betekent, of het Arabische woord attálaya dat afkomstig is van het Valenciaanse woord ‘Talaia’. Het is niet duidelijk waaruit het voortkomt. Als het gaat om het toerisme in de Valenciaanse Gemeenschap valt Altea op door zijn charme, kwaliteitsstranden en ook door de geschiedenis waarin het doordrenkt is. Bezoek Altea om te ontsnappen. Hier raden we je enkele van de hoeken aan want het toerisme in Valencia is een ervaring die je moet beleven.

Altea, de mooiste stad van de Costa Blanca

Altea is de enige stad met een belangrijke traditie en telt vele belangrijke historische figuren, zoals de schilders Benjamín Palencia en Rafael Ruiz Balerdi, en zowel nationale als internationale figuren zoals Eberhard Schlotter, Rafael Alberti, Vincente Blaso Ibañez en Josh Rouse. Waarom werden ze allemaal verliefd op de plek?

Het historische centrum is gericht op Iglesia Parroquial de la Virgen del Consuelo, een zeer belangrijke kerk in Altea, met twee prachtige koepels, bedekt met blauwe en witte tegels van keramisch glazuur. Het historische centrum is omgeven door oude huizen met witte gevels, geplaveide en getrapte straten, uitzichtpunten op het strand en balkons vol met geraniums en jasmines die een indrukwekkende omgeving vormen die ongelooflijk te bekijken en perfect is voor een rustige rit.

In de meer dan 6 km van de kust die Altea heeft, zijn er afwisselende gedeeltes van traditionele stranden met baaien en zones met kliffen. Het strand La Olla is bijvoorbeeld een rustig rotsstrand, terwijl La Roda veel drukker is en een pad heeft met veel restaurants in Altea, waar u de lokale gastronomie kunt eten. Cap Negret, La Solsida en La Platja del Mascarat zijn andere stranden die je kunt bezoeken om te genieten wanneer je tijd hebt.

  • TORRE DE LA GALERA, tot Cultureel Erfgoed verklaard.
  • TORRE DE BELLAGUARDA, voormalige toren van de stadsmuur van Altea, tegenwoordig staat hij naast een pittoresk park, in de buurt Bellaguarda.
  • PAROCHIEKERK NUESTRA SEÑORA DEL CONSUELO, dit is de belangrijkste kerk, het is ook de bekendste, dankzij de twee koepels die alle toeristen in vervoering brengen. Ze vormen bij uitstek het embleem van Altea en kregen vanwege hun schoonheid en pracht de naam “koepels van de Middellandse Zee” mee.
  • PUEBLO ANTIGUO (oude stadskern), naast de kerk. Dit is één van de mooiste zones. Het betreft een perfect bewaarde oude stadskern met geplaveide straten, witte huizen en bloembakken. Een diner in één van de restaurants en een wandeling doorheen de straten is de perfecte combinatie voor een topavond.
  • DE STRANDBOULEVARD, de ideale plaats om te wandelen terwijl men van de Middellandse Zee en het uitgebreid gastronomisch aanbod kan genieten.

Waar te eten in Altea

De gastronomie in Altea heeft invloeden uit verschillende culturen. De typische maaltijden van Altea zijn bijvoorbeeld salazones (gezouten vis), “coques al forn” en een Argentijns recept van lamsvlees in het kruis. De restaurants in Altea bieden een verscheidenheid aan uitstekende gastronomie.

Hebt u ondertussen zin gekregen om deze prachtige stad en omgeving te leren kennen of te bezoeken? En bent u nog op zoek naar privaat luchthavenvervoer (luchthaven transfer)? Contacteer dan snel Taxi Alicante of vraag naar uw vrijblijvende prijsofferte!

Related Posts